jueves, 2 de marzo de 2017

EL MOLINO Y LA MINA DE AGUA DE CAN TERRERS, EN LA GARRIGA


 Esta imagen, del molino y la balsa de agua de Can Terrers, corresponde a una postal escrita con fecha 7 de octubre de 1902. 

El molino y la mina de agua, que abastecía a esta balsa,  se construyeron al mismo tiempo, entre los años 1766 y 1772.




 Actualmente, la balsa está vacía, y el molino, bien conservado, es una casa particular. 



La fuente, que también se suministraba agua de la mina, no mana agua, y a su lado se instaló una fuente con un grifo que provee agua de la red.

Este bucólico lugar, se encuentra al final del Passeig, de un kilómetros de longitud, llegando al bosque de Malhivern, formado por  encinas. Dispone de mesas y bancos, de piedra y de madera, para facilitar el descanso de quienes frecuentan aquellos espacios o desean permanecer en aquel entorno y sus interesantes alrededores  durante todo el día.

2 comentarios:

  1. Hola Joan
    Ves per on ara m’assabento de coses que no sabia pas, El Molí fotografiat tantes vegades per mi, doncs la casa sempre m’ha agradat. La antiga font si la coneixia.
    Abraçades

    ResponderEliminar
  2. La Garriga té racions i indrets molt bonics, i tots i cadascú d'ells té la seva història.

    Pel que fa la font, quan nosaltres vam venir a viure a la Garriga, allá pels anys 1983, jo anava cada dia a treballar a l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, i els dilluns anava en cotxe, la resta amb tren. Doncs bé, els dilluns, a les 07:00 hores del matí, omplia dos garrafons de 20 litres cadascú d'aigua de la mina, i en portava per la meva mare i la meva germana. Cal dir a l'hivern, a aquella hora del mati, amb el fred que feia, i el silenci que envoltava aquell indret, el soroll del tajolí de l'aigua resultava quelcom encisador.

    ResponderEliminar